Hátszínszelet parasztosan

Bistecca alla Paesana, Ramsztek parasztosan

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hátszínszelet parasztosan
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet kicsontozott marhahátszín
6 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
8 szelet húsos füstölt szalonna
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Mártáshoz:
½ csomó petrezselyemzöld
2 evőkanál vaj
2 db paradicsom
10 dkg csiperkegomba
10 dkg vargánya
10 dkg rókagomba
10 dkg főtt sonka
4 cl konyak
1 csipet szerecsendió
½ csomó kakukkfű

Elkészítés:

1. A hússzeleteket mossuk meg folyó víz alatt, és töröljük szárazra.

2. A fokhagymát aprítsuk finomra, és az olajban dinszteljük meg.

3. A szeleteket ízlés szerint süssük ki a fokhagymás olajban, utána szedjük ki, sózzuk, borsozzuk és tartsuk melegen.

4. A mártáshoz a vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és dinszteljük benne a csíkokra metélt sonkát, valamint a finomra aprított hagymát.

5. A megtisztított gombát vágjuk apróra, adjuk a sonkához, majd kicsit dinszteljük együtt vele.

6. A paradicsomot hámozzuk meg, távolítsuk el a magvas részét, aprítsuk kockákra, és keverjük a gombához.

7. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, keverjük bele a felaprított fűszernövényeket, és töltsük hozzá a konyakot.

8. A szalonnaszeleteket kicsit pirítsuk meg a hátramaradt fokhagymás olajban, és helyezzük a hússzeletekre.

9. A gombás keveréket egyenletesen osszuk el a hús tetején, borítsuk sajtszeletekkel, és a sütőben addig süssük, míg a sajt aranyszínűvé nem változik.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Burgonyaropogóssal, burgonyakrokettel tálaljuk.
Érdemes 1-2 nappal az elkészítés előtt a hússzeleteket olajos, fűszeres pácba tenni. Porhanyósabb lesz az elkészített hús.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Hátszínszelet parasztosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1911 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Hátszínszelet parasztosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
twitter