Barnamártás

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: lábas, tűzhely
Eljárások: főzés, rántás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl húsleves
5 dkg zsír
1 evőkanál paradicsompüré
4 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

A zsírból és lisztből takaréklángon rántást készítünk.

Beletesszük a paradicsompürét, felengedjük a vízzel vagy a húslevessel és megsózzuk. Fövésig keverjük, majd nagyon gyenge tűzön 60 percig keverés nélkül főzzük.

Tálaláskor tehetünk bele egy kis vajat is. Felhasználható önállóan vagy különböző mártások alapanyagaként.

Jégbe hűtve hosszú ideig tárolható.
Javasolt elkészítési mód: a húslevest, lassan felére beforraljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Kevés cukorból karamellt készítünk. Hozzáadjuk a zsírt és a lisztet, s az így készített rántással besűrítjük a lét. Azért, hogy jobban hasonlítson a barnamártáshoz, fűszerezzük kevés rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal.
A rántást a főzés végén célszerű a barnamártáshoz hozzáadni, mert a recept szerint készítve könnyen odakozmál.
Barnamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 743 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
Kép nélkül
Barnamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
könyvek