Bolzanói bélszínfilé

Filetto alla Bolzano

| Bolzanói bélszínfilé receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bolzanói bélszínfilé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
vagy
2 evőkanál margarin
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Mártáshoz:
1 kis doboz szarvasgomba konzerv
1 csésze juhsajt
1 kisebb vöröshagyma
3 levél zsálya
4 db paradicsom
1 db alma

Elkészítés:

1. A bélszínfilét mossuk meg folyó víz alatt, és törölgessük szárazra. Majd vágjuk 4 szeletre.

2. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és kicsit pirítsuk meg benne a felaprított fokhagymát.

3. A hússzeleteket ízlés szerint süssük ki az olajban, majd szedjük ki és tartsuk melegen.

4. A mártáshoz a vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, a hagymát aprítsuk finomra, az almát hámozzuk meg, magvaljuk ki és vágjuk apró kockákra.

5. A hagyma- és almakockákat tegyük a zsiradékba és dinszteljük együtt üvegesre.

6. A felszeletelt marhavelőt és felaprított szarvasgombát is adjuk hozzá, és kicsit dinszteljük együtt.

7. A keveréket ízesítsük sóval, borssal.

8. A paradicsomot hámozzuk meg, vágjuk kockára, és rakjuk a megsózott, megborsozott filékre, utána szórjuk meg zsályalevelekkel.

9. Az almás keveréket osszuk el rajta, szórjuk meg sajttal, és süssük át a sütőben vagy a grillsütőben.

Grillezve is készíthetjük a következőképpen: a hús- és a szalonnaszeletkéket váltakozó sorrendben saslikpálcára fűzzük, majd grillrácsra téve megsütjük.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Bolzanói bélszínfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1831 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Bolzanói bélszínfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj