Bolzanói bélszínfilé
Filetto alla Bolzano



Elkészítés:
1. A bélszínfilét mossuk meg folyó víz alatt, és törölgessük szárazra. Majd vágjuk 4 szeletre.
2. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, és kicsit pirítsuk meg benne a felaprított fokhagymát.
3. A hússzeleteket ízlés szerint süssük ki az olajban, majd szedjük ki és tartsuk melegen.
4. A mártáshoz a vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, a hagymát aprítsuk finomra, az almát hámozzuk meg, magvaljuk ki és vágjuk apró kockákra.
5. A hagyma- és almakockákat tegyük a zsiradékba és dinszteljük együtt üvegesre.
6. A felszeletelt marhavelőt és felaprított szarvasgombát is adjuk hozzá, és kicsit dinszteljük együtt.
7. A keveréket ízesítsük sóval, borssal.
8. A paradicsomot hámozzuk meg, vágjuk kockára, és rakjuk a megsózott, megborsozott filékre, utána szórjuk meg zsályalevelekkel.
9. Az almás keveréket osszuk el rajta, szórjuk meg sajttal, és süssük át a sütőben vagy a grillsütőben.