Majonéz

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
2 kávéskanál mustár
1 kávéskanál ecet
vagy
1 kávéskanál citromlé
ízlés szerint törött bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A tojássárgákat összekeverjük a mustárral, majd 1 percig állni hagyjuk. Ezután apránként, egyre növelve a mennyiséget állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Amikor már sűrűsödni kezd, megsózzuk, borssal meghintjük, végül hozzákeverjük az ecetet vagy citromlevet. (Csak szobahőmérsékletű olajat és tojást használjunk.)

Majonéz készítésekor a tojássárgája jobban felveszi az olajat, ha először a citromlét, a mustárt és a sót keverjük hozzá. Ezután először cseppenként majd vékony sugárban, s ha kezd összeállni bátrabban, adjuk hozzá az olajat. Fontos, hogy a hozzávalók egyenlő szobahőmérsékletűek legyenek. Ez a majonéz, melyből azután porcukor, fehérbor, tejszín (habbá verve jobb) és cayennei-bors hozzáadásával készül a tartármártás.
Majonéz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1831 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
Kép nélkül
Majonéz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
recepttár