Olívás spagetti

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Olívás spagetti
Eljárások: főzés, hámozás, szűrés, törés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg darabolt fekete olívabogyó
50 dkg spagetti
50 dkg darabolt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál friss oregánó
2 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat, a lehéjazott paradicsomot lábosba tesszük.

2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt, kis lángon 20 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk az olajbogyót, a darált, szárított cseresznyepaprikát, a sót, és további 5 percig főzzük.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, összekeverjük a mártással és azonnal tálaljuk.

Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
Olívás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1504 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Olívás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek