Olívás spagetti
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
1. Az olajat, a lehéjazott paradicsomot lábosba tesszük.
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt, kis lángon 20 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk az olajbogyót, a darált, szárított cseresznyepaprikát, a sót, és további 5 percig főzzük.
4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, összekeverjük a mártással és azonnal tálaljuk.
Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.