Spagetti csípős mártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti csípős mártással
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg paradicsom
37 és fél dkg spagetti
¾ doboz konzerv szardellafilé
½ teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
másfél evőkanál olívaolaj
másfél gerezd fokhagyma
2 evőkanál kapribogyó
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kimagozott fekete olajbogyó háromnegyedét felaprítjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a cseresznyepaprikát és a lecsöpögtetett, villával szétnyomott szardellafilét is. Egy percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a feldarabolt olajbogyót és a lecsöpögtetett kapribogyót, majd a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Borssal ízesítjük.

4. Közepes hőfokon körülbelül 15 percig főzzük.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, összekeverjük a mártással, és megszórjuk a maradék fekete olajbogyóval.

A csípős spagettit Itáliában puttanescának hívják - spagetti örömlány módra. Az elnevezés a puttana szóból ered. Bizonytalan, hogy ez az elnevezés a csípősségéből, vagy a gyors elkészíthetőségből származik-e.
Spagetti csípős mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1586 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Spagetti csípős mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recepttár