Spagetti csípős mártással
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A kimagozott fekete olajbogyó háromnegyedét felaprítjuk.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a cseresznyepaprikát és a lecsöpögtetett, villával szétnyomott szardellafilét is. Egy percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a feldarabolt olajbogyót és a lecsöpögtetett kapribogyót, majd a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Borssal ízesítjük.
4. Közepes hőfokon körülbelül 15 percig főzzük.
5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, összekeverjük a mártással, és megszórjuk a maradék fekete olajbogyóval.
A csípős spagettit Itáliában puttanescának hívják - spagetti örömlány módra. Az elnevezés a puttana szóból ered. Bizonytalan, hogy ez az elnevezés a csípősségéből, vagy a gyors elkészíthetőségből származik-e.