Nyári pillangótészta
Tésztaételek | Sajtos-paradicsomos pillangótészta receptek
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát, majd a szárított cseresznyepaprikával együtt 2 percig kevergetve pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt 5 percig pároljuk. Beletesszük a lecsöpögtetett kapribogyót, a csíkokra vágott friss bazsalikomleveleket, és további 5 percig főzzük.
3. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, összekeverjük a mártással és a lecsöpögtetett, felszeletelt mozzarella sajttal. Néhány percig állni hagyjuk, hogy a sajt megolvadjon.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor