Káposztaleves sajttal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Káposztaleves sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg zsíros sajt
1 kisebb fejes káposzta
7 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott szalonnát lábosban megpirítjuk.

2. Zsírjához hozzáadjuk a vajat, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

3. Beletesszük a csíkokra vágott káposztát. Lefedve 5 percig pároljuk.

4. Felöntjük a zöldségalaplével és 15 percig főzzük.

5. A tányérok aljára 1-1 szelet kenyeret fektetünk és ráhelyezzük a vékonyan felszeletelt sajtot. Rámerjük a forró levest.

Különlegesen pikáns, erdélyi ízhatást érhetünk el, ha babérral, kaporral, borsikafűvel és ízlés szerint köménnyel is fűszerezzük a káposztát.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Káposztaleves sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1477 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Káposztaleves sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
tippek, fortélyok