Rizibizileves



Elkészítés:
1. A vaj felét serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és üvegesre pároljuk.
2. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a zöldborsót, majd 1 perc pirítás után felöntjük néhány kanál levessel. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk.
3. Felöntjük a maradék húslevessel, beleszórjuk a rizst, és 13-15 percig főzzük, vagy addig, amíg a rizs megpuhul. Sóval, borssal és a maradék vajjal ízesítjük. Meghintjük a reszelt parmezán sajttal.
Marhahúsleves

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.
2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve
a teljes főzési idő alatt.
3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.
4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.
5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.