Párolt liba fügével

Oca Brasata con Fichi

| Párolt liba receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Párolt liba fügével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 250 dkg-os liba
1 db cukkini
2 db karotta
1 db zeller
2 és fél dl vörösbor
1 csésze ecet
1 evőkanál kakukkfű
1 evőkanál majoránna
2 és fél dl húsleves
1 csipet kristálycukor
4 db füge
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Mossuk meg a konyhakész, fiatal libát folyó víz alatt, majd töröljük szárazra. Utána sózzuk, borsozzuk, és dörzsöljük be a majoránnával meg a kakukkfűvel.

2. Az ecetet öntsük egy nagy pecsenyesütőbe, és tegyük bele a libát. Toljuk a 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 90 percet. Sütés közben gyakran öntsünk alá egy kis vörösbort.

3. Időközben tisztítsuk meg a zöldséget, mossuk meg és vágjuk apróra. Adjuk a libához a hámozott paradicsommal együtt, és süssük további 30 percig.

4. Vegyük ki a libát, bontsuk adagokra és tartsuk melegen.

5. A zöldséget öntsük fel a húslevessel, utána ízesítsük a majoránnával, a kakukkfűvel és a cukorral.

6. Adjuk hozzá a meghámozott, felszeletelt fügét, és lassú tűzön főzzük 5 percig. Helyezzük a libát egy tálra, és a zöldséggel együtt szolgáljuk fel.

Száraz rozé illik hozzá.
Párolt liba fügével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Párolt liba fügével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
lexikon