Kenyérleves zöldségekkel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kenyérleves zöldségekkel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg gyöngybab
30 dkg barna kenyér
10 levél zsálya
6 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
1 fej hagyma
1 db paradicsom
25 dkg fodros kel
25 dkg kelkáposzta
2 szál sárgarépa
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap fazékba tesszük a friss paradicsommal, a fokhagymával és a zsályával együtt. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és körülbelül 60 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt megpuhulna, megsózzuk. A bab felét kivesszük és pürésítjük.

2. Az olajat nagy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vegyes zöldséget, a kétféle kelt, a kétféle hagymát, a sárgarépát, a konzerv paradicsomot és a zöldfűszereket. 5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a pürésített és az egész szem babot, majd felöntjük a leves kétharmadával. Sóval, borssal ízesítjük és kis lángon 90 percig főzzük. Ha túl sűrű lenne, felöntjük a maradék levessel.

4. A tűzről levéve 2 merőkanálnyit kiveszünk és egy másik lábosba tesszük. Belehelyezünk egy kenyérszeletet és meglocsoljuk a levessel. Ráhelyezzük a következő kenyérszeletet és meglocsoljuk a levessel. A többi kenyérrel és levessel is így járunk el.

5. Végül meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a borssal. Úgy 2-3 órát állni hagyjuk A sütőben újramelegítve fogyasztjuk.

Melegítése sütőben célszerű.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Kenyérleves zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1576 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kenyérleves zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
cikkek