Téli minestrone

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Téli minestrone
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg húsos füstölt szalonna
10 levél spenót
1 szál sárgarépa
½ csokor apróra vágott petrezselyem
1 nagyobb kockára vágott burgonya
1 db kockára vágott cukkini
22 dkg árpagyöngy
4 evőkanál olívaolaj
1 fej durvára vágott hagyma
1 szál karikára vágott petrezselyemgyökér
1 szál karikára vágott póréhagyma
½ db hasábokra vágott zeller
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított zöldségeket felaprítjuk.

2. Nagy lábosban megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát.

3. Hozzáadjuk a zöldségeket, 1 percig kevergetve pirítjuk.

4. Felöntjük a marhahúslevessel.

5. Felforraljuk, beleszórjuk az árpagyöngyöt és kis lángon körülbelül 90 percig főzzük.

6. Sóval, borssal ízesítjük. Olívaolajjal meglocsolva kínáljuk.

Néhány gerezd fokhagymával és pár levél bazsalikommal ízesíthetjük, fűszerezhetjük.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Téli minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2560 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Téli minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest