Vargányaleves

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Vargányaleves
Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg szárított vargánya
50 dkg vargánya
vagy
50 dkg erdei gomba
1 gerezd fokhagyma
4 szelet rozskenyér
1 evőkanál liszt
½ csokor petrezselyem
4 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított vargányát 30 percre meleg vízbe áztatjuk. Leszűrjük, az áztatóvizet félretesszük.

2. A gombát felaprítjuk. 3 kanálnyi megforrósított olajon üvegesre pároljuk a felszeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a vargányát, majd néhány perc múlva a friss, megtisztított és felszeletelt gombát is. Úgy 4-5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a borral, majd 2 perc forralás után a marhahúslevessel is. Fedő alatt körülbelül 25 percig főzzük.

4. A maradék olajon megpirítjuk a lisztet. Felöntjük a gomba áztatóvizével és csomómentesre keverjük. A rántást a levesbe keverjük és 2-3 percig forraljuk. A kenyérszeleteket tányérokba tesszük és rámerjük a forró levest.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Vargányaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7076 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Vargányaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
facebook