Serpenyős csirkecomb

Coscie di Pollo in Casseruola

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős csirkecomb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db csirkecomb
½ csésze reszelt pecorino sajt
1 csomó snidling
1 csipet kristálycukor
1 db citrom
1 doboz karottakonzerv
4 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg főtt sonka
2 db paprika
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál liszt
2 dl vörösbor
2 és fél dl húsleves
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkecombokat mossuk meg, sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított vajban vagy margarinban süssük addig, míg színüket el nem vesztik. Ezután szedjük ki és tartsuk melegen.

2. A hátramaradó zsiradékban pirítsuk meg egy kicsit a sóval eldörzsölt fokhagymát, a csíkokra metélt sonkát, valamint a csíkokra vágott hagymát és az 1-1 piros és zöld paprikát.

3. Keverjük hozzá a paradicsompürét, szórjuk meg liszttel, öntsük fel vörösborral és adjuk hozzá a húslevest meg a paradicsomot.

4. Helyezzük bele a combokat, az edényt takarjuk le, és 220 C-fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig pároljuk.

5. A sütési idő vége előtt adjuk hozzá a zöldborsót és a karottát.

6. Ízesítsük sóval, borssal, citromlével és cukorral. Frissen aprított snidlinggel és reszelt sajttal megszórtan tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Serpenyős csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5314 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Serpenyős csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
könyvek