Báránycomb zöldségekkel

Coscio di Agnello alla Verdure

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Báránycomb zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg báránycomb
1 csomó friss, apróra vágott borsmenta
4 evőkanál vaj
1 evőkanál borsmenta
1 evőkanál reszelt citromhéj
6 gerezd fokhagyma
6 db burgonya
2 és fél dl pecsenyelé
1 szál póréhagyma
4 db karotta
1 kisebb zeller
1 csésze édes tejszín
2 és fél dl fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Mossuk meg a csont nélküli báránycombot folyó víz alatt, töröljük szárazra, majd erőteljesen sózzuk, borsozzuk.

2. A fokhagymát dörzsöljük el a sóval és a húst alaposan dörzsöljük be vele.

3. Szórjuk meg reszelt citromhéjjal és az apróra vágott borsmentával.

4. Forrósítsuk fel a zsírt egy pecsenyesütőben és a húst addig süssük benne minden oldalról, míg a színét el nem veszti 1. kép).

5. Öntsük fel a fehérborral, töltsük hozzá a paradicsomot meg a sűrített pecsenyelét, és lefedve 45 percig pároljuk (2. kép).

6. Időközben a zöldséget és a burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra és tegyük a hús mellé, majd újabb 45 percig pároljuk a 220 C-fokra előmelegített sütőben.

7. A mártást tálalás előtt újból ízesítsük és finomítsuk az édes tejszínnel, valamint az 1 csomónyi felaprított borsmentával.

Báránycomb zöldségekkel Báránycomb zöldségekkel
Fűszeres fehér bort kínáljunk hozzá.
Köretként petrezselymes burgonya és a párolt rizs jó hozzá.
Az egyben sütött húst sütés előtt formázzuk és konyhai zsineggel kötözzük körbe. Így szebb formája lesz és könnyebb szeletelni.
Báránycomb zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1970 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Báránycomb zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
szótár