Erőleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg marhacsont
4 db tojás
15 dl víz
3 db darabolt sárgarépa
1 db darabolt zeller
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál paradicsompüré
ízlés szerint törött bors
ízlés szerint
ízlés szerint gyömbérpor
ízlés szerint őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A húst finomra daráljuk, majd összegyúrjuk a tojásfehérjékkel és a paradicsompürével. Felengedjük hideg vízzel.

Állandó keverés mellett felforraljuk, mert különben a tojásfehérje lerakódik a fazék aljára, és így a leves ehetetlenné válik.

Amikor a leves felforrt, beletesszük a kettőbe vágott vöröshagymát, a zellert, a fokhagymát, a sárgarépát és a csontot.

Megsózzuk, megborsozzuk, gyömbér- és szerecsendió-őrleménnyel ízesítjük.

Takaréklángon, nagyon lassan 120 percen át forraljuk.

Leszűrjük, és 1-1 tojássárgára öntve, csészékben tálaljuk.

Amennyiben 4-6 adag erőlevest készítünk, legalább 80-100 dkg marhahús szükséges, egy valóban erős leves elkészítéséhez.
Főzzünk benne fehérrépát és zellerlevelet. Szebb színe lesz, ha sáfránnyal vagy sáfrányos szeklicével, ezek hiányában csapott mokkáskanálnyi fűszerpaprikával színezzük. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és/vagy tárkonnyal.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Erőleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1792 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
Kép nélkül
Erőleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
google+