Póréhagymás burgonyaleves

Vichyssoise

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Póréhagymás burgonyaleves
Eszközök: fazék, kés, reszelő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg burgonya
3 szál póréhagyma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
15 dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

Az apróra vágott póréhagymát megpároljuk a vajban, hozzáadjuk a negyedekre vágott burgonyát, felengedjük vízzel, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.

Turmixgépben áttörjük, és pirított kenyérkockákkal, reszelt sajttal tálaljuk.

Póréhagymás burgonyaleves
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1658 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
Póréhagymás burgonyaleves
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
recepttár