Póréhagymás burgonyaleves

Vichyssoise

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagymás burgonyaleves
Eszközök: fazék, kés, turmixgép, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
3 szál póréhagyma
10 dl víz
5 dl tej
1 db tojás
5 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

A póréhagymát vajban megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felengedjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Turmixgépben áttörjük a póréhagymát és a burgonyát, majd visszatesszük a levesbe, hozzáöntjük a tejet, s újra felfőzzük. Belekeverjük a tojássárgáját és tálaljuk.

Adhatunk hozzá vajban megpirított kenyérkockákat is.

(Víz helyett csak tejjel is készíthetjük.)

Póréhagymás burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1543 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
Póréhagymás burgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha
Francia konyha
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1986)

Könyvünk a francia étrend sorrendjében ismerteti a recepteket... Az olvasó a könyvben közreadott receptekben sok olyan étket talál, amely a magyar ízlés számára szokatlannak vagy éppen különösnek látszik. Nincs azonban semmiféle... bővebben...
ételfotó