Babpüré

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Babpüré
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg fejtett bab
25 dl víz
7 és fél evőkanál olívaolaj
1 és ¼ kisebb zeller
2 és fél fej hagyma
1 és ¼ nagyobb burgonya
62 és fél dkg cikória
vagy
62 és fél dkg spenót
ízlés szerint
ízlés szerint szárított fűszerpaprika

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

2. Serpenyőben, 2 kanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

3. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát és zellert. 2 percig kevergetve pirítjuk.

4. Áttesszük egy lábosba. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot. Felöntjük sós vízzel, és kis lángon, fedő alatt 120 percet főzzük.

5. Közben a felszeletelt cikóriát vagy a spenótleveleket 2 kanál olajon megpároljuk.

6. A babot robotgépben pürésítjük, majd a maradék olajon 2 percig kevergetve pirítjuk.

Párolt cikóriával vagy spenótlevelekkel és szárított fűszerpaprikával díszítjük.

A fejtett babot elkészítés előtt nem kell áztatni, a főzési ideje is sokkal rövidebb, mint a receptben jelzett. Ez az elkészítési mód és főzési idő a szárazbabra érvényes.
Babpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1735 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Babpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
twitter