Spárgakrémleves

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárgakrémleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg zöldspárga
7 és fél dl húsleves
1 és ¼ dl tejszín
5 dl tej
3 db tojás
15 dkg liszt
10 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spárgát megtisztítjuk, a fás részeit levágjuk. A vaj felét teflonlábosban megolvasztjuk.

2. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, felöntjük a tejjel és a levessel.

3. Felforraljuk, beletesszük a spárgát. Sóval, borssal ízesítjük, körülbelül 15 percig főzzük.

4. Összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábosba.

5. A maradék vajat megolvasztjuk, tálkában összekeverjük a tojássárgájával, a tejszínnel és a reszelt sajttal. A levesbe keverjük és kis lángon addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

A zöld spárgát nem szükséges hámozni. Csak a fás végét távolítsuk el.
A zöldspárgához jól illik ha kevés fokhagymával ízesítjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Spárgakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1987 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Spárgakrémleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szótár