Csicseritál



Elkészítés:
1. A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap leöblítjük és lecsöpögtetjük. Lábosba tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.
2. Beleteszünk 1 rozmaringágat és 2 gerezd fokhagymát. Körülbelül 60 percet főzzük, az utolsó 10 percben megsózzuk. Leszűrjük, a levét félretesszük.
3. A főtt csicseriborsó kétharmadát robotgépben pürésítjük.
4. Két kanál olajon üvegesre pároljuk a maradék fokhagymát. Hozzáadjuk a rozmaringágat, majd a paradicsompürét. Megpirítjuk. Beletesszük az egész szem borsót és a félretett főzőlevet.
5. Felöntjük a levessel, beletesszük a darabokra tördelt metéltet és 10-12 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.