Csicseritál

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Csicseritál
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál olaj
2 ágacska friss rozmaring
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap leöblítjük és lecsöpögtetjük. Lábosba tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.

2. Beleteszünk 1 rozmaringágat és 2 gerezd fokhagymát. Körülbelül 60 percet főzzük, az utolsó 10 percben megsózzuk. Leszűrjük, a levét félretesszük.

3. A főtt csicseriborsó kétharmadát robotgépben pürésítjük.

4. Két kanál olajon üvegesre pároljuk a maradék fokhagymát. Hozzáadjuk a rozmaringágat, majd a paradicsompürét. Megpirítjuk. Beletesszük az egész szem borsót és a félretett főzőlevet.

5. Felöntjük a levessel, beletesszük a darabokra tördelt metéltet és 10-12 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Csicseritál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Csicseritál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél