Minestrone rizzsel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Minestrone rizzsel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg tarkabab
25 dkg húsos füstölt szalonna
20 dl víz
½ csokor petrezselyem
2 db burgonya
½ kisebb fej kelkáposzta
1 fej hagyma
1 ágacska friss rozmaring
2 db paradicsom
2 szál sárgarépa
2 kisebb cukkini
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

2. A csíkokra vágott szalonnát lábosban megpirítjuk, zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, a feldarabolt paradicsomot, a felszeletelt zellert, sárgarépát és a zöldfűszereket, majd 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel és kis lángon 60 percet főzzük.

3. Hozzáadjuk a kelkáposztát, a cukkinit és a burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percig főzzük.

4. Beleszórjuk a rizst és további 20 percig főzzük. A reszelt parmezánt külön kínáljuk hozzá.

A minestronét a főzés végén néhány szem kaprival és annak levével ízesíthetjük, savanyíthatjuk és finomra vágott bazsalikommal fűszerezhetjük.
Minestrone rizzsel
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Minestrone rizzsel
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél