Sertéstarja sajtburokban

Aristo di Maiale con Crosta al Formaggio

| Vörösboros sertéstarja receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéstarja sajtburokban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg sertéstarja
20 dkg reszelt scamorza sajt
vagy
20 dkg reszelt bel paese sajt
vagy
20 dkg reszelt mozzarella sajt
½ csomó snidling
2 db paradicsom
½ csomó petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagyma
½ csésze olívaolaj
2 és fél dl vörösbor
szükség szerint zsír
ízlés szerint
Pácoláshoz:
1 evőkanál szurokfű
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 kávéskanál zsálya
4 cl konyak
1 evőkanál bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Mossuk meg a húst folyó víz alatt, és törölgessük szárazra.

2. A fokhagymagerezdeket vágjuk hasábokra, és spékeljük meg vele a húst. Fűszerezzük sóval, borssal.

3. Az olajat, a fűszereket, a citromhéjat meg a konyakot keverjük össze és öntsük a húsra.

4. Pácoljuk benne legalább 12 órát, közben gyakorta forgassuk meg.

5. Végezetül a zsírt forrósítsuk fel egy pecsenyesütőben, és pirítsuk meg benne a húst, majd 220 C-fokra előmelegített sütőben 60 percig süssük, miközben gyakorta öntsünk alá egy kis vörösbort.

6. A megtisztított, megmosott, felaprított fűszernövényeket, a meghámozott, magvas része nélkül apró kockákra vágott paradicsomot és a sajtot keverjük össze.

7. Ezt a keveréket kenjük a húsra és újabb 10 percig süssük vele együtt. Szeleteljük fel a húst és tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Sertéstarja sajtburokban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1580 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Sertéstarja sajtburokban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
van itthon