Minestrone

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg gyöngybab
½ fej kelkáposzta
10 dkg fejtett zöldborsó
20 dl víz
3 gerezd fokhagyma
1 csokor apróra vágott petrezselyem
2 kisebb cukkini
1 ágacska zsálya
1 ágacska rozmaring
1 kisebb zeller
2 szál sárgarépa
1 db burgonya
2 db paradicsom
1 fej hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap a megtisztított zöldségeket felaprítjuk: kockára, karikára vagy darabokra vágjuk. Nagy fazékba tesszük a babot, a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a lehéjazott paradicsomot.

2. Felöntjük a vízzel és kis lángon 60 percen át főzzük.

3. Hozzáadjuk a kelkáposztát, a burgonyát, a cukkinit, a zöldborsót, a zöldfűszereket. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percig főzzük.

4. Beleszórjuk a rizst és további 20 percig főzzük.

A minestronét készítik oly módon is, hogy a bőrkét, szalonnát és a zöldségeket olívaolajon először megpirítják.
Az olasz konyhában gyakran szalonna- vagy sonkabőrkével ízesítik és reszelt parmezánnal tálalják.
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1728 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
google+