Csirkesatay

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkesatay
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
1 teáskanál curry
2 teáskanál szójaszósz
teáskanál őrölt koriander
3 ¾ szál újhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
3 dl víz
1 és ¼ evőkanál méz
2 és fél gerezd fokhagyma
16 és ¼ dkg földimogyoró
A páchoz:
2 és fél teáskanál szezámolaj
2 evőkanál szójaszósz
2 és fél teáskanál zöldcitromlé

Elkészítés:

1. A csirkemellfilét nagyobb kockákra vágjuk. 32 nyársra vagy hurkapálcikára felhúzzuk.

2. A pác hozzávalóit tálkában összekeverjük, majd a húsra kenjük.

3. A mártáshoz turmix- vagy robotgépbe tesszük a feldarabolt hagymát, a földimogyorót, a fokhagymát, a fűszereket, a mézet, a szójaszószt. 2,5 dl vízzel együtt összeturmixoljuk. Serpenyőbe átöntjük és állandó keverés mellett körülbelül 3 percig főzzük, amíg besűrűsödik.

4. A csirkenyársakat tepsibe vagy tűzálló tálba áttesszük.

5. Előmelegített, 180 fokos sütőben vagy grillsütőben mindkét oldalon 5-8 percig sütjük, a páccal gyakran kenegetve. Meleg mogyorómártással kínáljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Finomabb lesz, ha a húst 1-2 órára vagy akár egy éjszakán keresztül a páclében hűtőben érleljük.
Csirkesatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1754 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Csirkesatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista