Szaláminyárs
Szabadtéren készülő ételek | Szalámis saslik receptek
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
drága



Adag: 7 főre
vagy
Elkészítés:
1. A szalámiszeleteket négyfelé, falatnyi darabokra vágjuk. Ugyanakkora falatokat vágunk a sajtból is.
2. Az uborkát felszeleteljük. A szalámit, a kenyeret, a sajtot, az uborkát és a gyöngyhagymát váltakozva nyársra húzzuk. Felvert tojásban megforgatjuk.
3. A nyársakat kiolajozott, lapos, tűzálló tálba fektetjük.
4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a kenyér megpirul.
Célszerűbbnek látszik a csemegeuborkát, savanyúságként a szalámi saslik mellé adni.