Borkorcsolya a tenger gyümölcseiből

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Borkorcsolya a tenger gyümölcseiből
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 nagyobb vénuszkagyló
12 db konyhakész szardellafilé
A hal töltelékéhez:
1 db csípős fűszerpaprika
2 szelet toastkenyér
1 evőkanál olívaolaj
8 dkg sajt
½ csokor friss bazsalikom
A kagyló töltelékéhez:
1 ág rozmaring
5 dkg fenyőmag
1 teáskanál kapribogyó
Burkoláshoz:
12 levél friss zsálya
6 szelet baconszalonna
Panírozáshoz:
35 dkg zsemlemorzsa
15 dkg liszt
1 db tojás
Sütéshez:
szükség szerint olaj

Elkészítés:

1. A toastkenyeret robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított fűszerpaprikát, a bazsalikomleveleket, a feldarabolt sajtot, 1 evőkanál olívaolajat, majd pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.

2. A fűszerkrémet a halba töltjük, s feltekerjük. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

3. A vénuszkagylókat serpenyőbe tesszük, hozzáadunk 1 kanál olajat és közepes lángon addig pároljuk, amíg a kagylók héja ki nem nyílik. (Amelyik nem nyílik ki, feltétlenül kidobandó!) A kagylót kiszedjük a héjából és hegyes késsel zsebet vágunk a közepébe.

4. A fenyőmagot, a lecsöpögtetett kapribogyót és a rozmaringleveleket robotgépben pürésítjük, majd a kagyló nyílásába kenjük. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

5. A szalonnaszeleteket középen kettévágjuk. A fésűkagylót hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel szárazra töröljük. Mindegyiket körültekerjük 1-1 friss zsályalevéllel és 1-1 baconszelettel.

6. Kettőt-kettőt fogvájóra tűzünk, majd lisztben megforgatjuk. A borkorcsolyafalatokat adagonként, bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

Valamelyik fehér mártással és rizs, burgonya körettel vagy hidegkonyhai zöldséges mártással főételként is asztalra adható.
Borkorcsolya a tenger gyümölcseiből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Borkorcsolya a tenger gyümölcseiből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szótár