Töltött káposzta kacsahússal

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg kacsamell
2 dl víz
1 ág csombor
1 mokkáskanál kapor
25 dkg rizs
8 dkg zsír
2 dl tejföl
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint vöröshagyma

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd rádobjuk az éles késsel igen apró kockákra vágott húst. A megmosott, tisztított rizst is átfuttatjuk a zsíron a hús mellett, majd az egészet egy nagy tálban összekeverjük, közben a sót, borsot is hozzáadjuk, hogy jól elegyedjen. A visszamaradt zsíron pirospaprikát melegítünk, épp csak annyira, hogy a színét kiadja. Ezt is hozzákeverjük a masszához. Eközben a káposztát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leveleit egyenként előkészítjük a töltéshez (a keményebb részeket levágjuk, hogy szép egyenletes vastagságúak legyenek a levelek). Ezután a levelekbe 1-1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, összecsavarjuk és a végeit bedugdossuk. A túl apró leveleket csíkokra vágva az edény aljára helyezzük, egy részét megtartjuk és majd ezzel fedjük be az ételt. (Ajánlatos az edényt egy kissé zsírral kikenni, így kisebb a veszélye annak, hogy az étel odaég.) Az edény aljára helyezett vágott káposztára tehetünk visszamaradt húsdarabokat, csontokat, akár a kacsából, akár egy kevés füstölt oldalast, igen finom ízt ad az ételnek. Ezek tetejére rakjuk sorban, több rétegben a töltelékeket. A karikára vágott kolbász az egyes káposztarétegek közé kerüljön. Az ételt a maradék vágott káposztával takarjuk be, majd a végső fűszerezés következik: babérlevelet, friss kaporlevelet, csombort és egy kevés sót tegyünk az edény tetejére úgy, hogy fövés után könnyen eltávolíthassuk őket. Az egészet felöntjük vízzel és paradicsomlével. Az edényt befedjük és lassú tűzön 40-50 percig főzzük. Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl az ételt. Akkor a legfinomabb, amikor a rizsszemek éppen kezdenek puhulni. Friss tejföllel tálaljuk.

Savhangsúlyos száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött káposzta kacsahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1660 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Töltött káposzta kacsahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
pinterest