Jércesaláta őszibarackban

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db jércemell
4 db keményre főzött tojás
25 dkg karotta
2 dkg vaj
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint szegfűszeg
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint

Elkészítés:

Az őszibarackokat félbevágjuk, kimagozzuk, forró vízben - amelybe előzőleg egy kevés citromlevet tettünk - megforgatjuk, majd félretesszük.

A jércemelleket kevés vajon a tisztított karottával, egy húsleveskockával, egy szegfűszeggel megpároljuk, s miután megpuhult, félretesszük és hagyjuk kihűlni.

A kész tartármártásba belekeverjük a kockára vágott keménytojásokat, a felkarikázott karottát és a csontjáról lefejtett, szintén felkockázott jércehúst.

Az őszibarackok közepét kissé kivájjuk, hogy könnyebben megtölthessük őket. Az így kapott barackdarabokat is lazán a salátához keverjük.

Ha szükséges, kevés sóval és szerecsendióval fűszerezzük, majd betöltjük a fél barackokba. Salátaágyat készítünk, erre helyezzük a barackokat.

Külön még hideg tartármártást kínálunk hozzá.

Fiatal, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.

Tartármártás

Tartármártás
Majonézhez::
4 db tojás
3 dl olaj vagy
1 dkg
0.5 db leve citrom
1 dkg mustár
Tartármártáshoz::
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors
1 evőkanál fehérbor
1 dkg
0.5 dl keményre vert tejszín
1 csapott teáskanál porcukor
1 csapott evőkanál mustár
1 csapott mokkáskanál cayenni bors
ízlés szerint citromlé

1. Majonézt készítünk a következő módon: a tojássárgákhoz hozzáadjuk a citrom levét, a mustárt, és a sót. Először cseppekben, majd amikor kezd összeállni vékony sugárban hozzákeverjük az olajat.

2. Ha úgy érezzük, hogy nem akarja a tojás felvenni az olajat, néhány kanál forró vizet adjunk hozzá.

3. Amikor nem vesz fel több olajat, akkor kész.

4. Az elkészült kész majonézhez hozzákeverjük a többi összetevőt, és jól kikeverjük. A tejszínt keményre vert habként is a mártáshoz adhatjuk, így megakadályozzuk, hogy elfolyósodjon.

Jércesaláta őszibarackban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 846 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Jércesaláta őszibarackban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
recepttár