Jércesaláta őszibarackban



Elkészítés:
Az őszibarackokat félbevágjuk, kimagozzuk, forró vízben - amelybe előzőleg egy kevés citromlevet tettünk - megforgatjuk, majd félretesszük.
A jércemelleket kevés vajon a tisztított karottával, egy húsleveskockával, egy szegfűszeggel megpároljuk, s miután megpuhult, félretesszük és hagyjuk kihűlni.
A kész tartármártásba belekeverjük a kockára vágott keménytojásokat, a felkarikázott karottát és a csontjáról lefejtett, szintén felkockázott jércehúst.
Az őszibarackok közepét kissé kivájjuk, hogy könnyebben megtölthessük őket. Az így kapott barackdarabokat is lazán a salátához keverjük.
Ha szükséges, kevés sóval és szerecsendióval fűszerezzük, majd betöltjük a fél barackokba. Salátaágyat készítünk, erre helyezzük a barackokat.
Külön még hideg tartármártást kínálunk hozzá.
Tartármártás

1. Majonézt készítünk a következő módon: a tojássárgákhoz hozzáadjuk a citrom levét, a mustárt, és a sót. Először cseppekben, majd amikor kezd összeállni vékony sugárban hozzákeverjük az olajat.
2. Ha úgy érezzük, hogy nem akarja a tojás felvenni az olajat, néhány kanál forró vizet adjunk hozzá.
3. Amikor nem vesz fel több olajat, akkor kész.
4. Az elkészült kész majonézhez hozzákeverjük a többi összetevőt, és jól kikeverjük. A tejszínt keményre vert habként is a mártáshoz adhatjuk, így megakadályozzuk, hogy elfolyósodjon.