Harcsaszeletek rácosan

| , Harcsa rácosan receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Harcsaszeletek rácosan
Eszközök: kés, sütő, tűzálló edény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg burgonya
4 nagyobb harcsafilé
4 dl tejföl
10 dkg paradicsom
1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
10 dkg vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés:

A teljesen előkészített halszeleteket mindkét oldalukon megsózzuk, borsozzuk, enyhén paprikázzuk.

A vékonyan szeletelt nyers burgonyát a tepsiben elterítjük, és az összeaprított nyers hagymát egyenletesen rászórjuk.

A szalonna felének zsírját kiolvasztjuk, és ezzel locsoljuk meg a burgonyát, sózzuk.

Betesszük a sütőbe, és 25-30 percig közepes tűzön hagyjuk párolódni. 30 perc elteltével a burgonyát elrendezzük, a halfiléket középre sorba elhelyezzük és beborítjuk a megmaradt, igen vékonyra szeletelt szalonnacsíkokkal, majd elrendezzük rajta a felkarikázott paprikát, paradicsomot.

Rövid sütés után a tejföl negyedével, majd közvetlenül a sütés befejezése előtt a tejföl maradékával meglocsoljuk. Ezt már éppen csak rámelegedni hagyjuk és frissen tálaljuk.

Félédes fehérbort kínáljunk hozzá.
Harcsaszeletek rácosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3782 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Harcsaszeletek rácosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
könyvek