Harcsaszeletek rácosan



Elkészítés:
A teljesen előkészített halszeleteket mindkét oldalukon megsózzuk, borsozzuk, enyhén paprikázzuk.
A vékonyan szeletelt nyers burgonyát a tepsiben elterítjük, és az összeaprított nyers hagymát egyenletesen rászórjuk.
A szalonna felének zsírját kiolvasztjuk, és ezzel locsoljuk meg a burgonyát, sózzuk.
Betesszük a sütőbe, és 25-30 percig közepes tűzön hagyjuk párolódni. 30 perc elteltével a burgonyát elrendezzük, a halfiléket középre sorba elhelyezzük és beborítjuk a megmaradt, igen vékonyra szeletelt szalonnacsíkokkal, majd elrendezzük rajta a felkarikázott paprikát, paradicsomot.
Rövid sütés után a tejföl negyedével, majd közvetlenül a sütés befejezése előtt a tejföl maradékával meglocsoljuk. Ezt már éppen csak rámelegedni hagyjuk és frissen tálaljuk.