Töltött csuka serpenyőben

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Töltött csuka serpenyőben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg csuka
½ dl tejszín
1 db citrom
2 dkg vaj
2 db tojás
2 db szikkadt zsemle
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
Mártáshoz:
2 dkg liszt
2 dkg vaj
ízlés szerint
Pároláshoz:
2 dkg vaj
2 dl fehérbor

Elkészítés:

A csukát megtisztítjuk. A hasán keresztül kicsontozzuk úgy, hogy a fej, farok és hát egyben maradjon. A bőrös felére fektetjük, és annyi húst vágunk le, hogy a bőrön mindenütt csak 2 mm hús maradjon. A húst ledaráljuk, és a 2 hámozott, áztatott, kicsavart zsemlével, a citrom levével, sóval és frissen őrölt fehér borssal pépesre összedolgozzuk. Ezzel a keverékkel megtöltjük a csukát és fehér cérnával bevarrjuk a hasát. Vajazott serpenyőbe tesszük, sózzuk, és borral meglocsoljuk. Fóliával letakarva sütőben puhára pároljuk. A csuka csontjából kivonatot főzünk. A tejszínt felére sűrítjük, a kivonattal összeforraljuk, és még hozzászűrjük a csuka alatt levő boros levet. Sűrűre beforraljuk és ezzel a mártással tálaljuk. (Kalla Kálmán mesterszakács)

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött csuka serpenyőben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2006 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Töltött csuka serpenyőben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
szólj hozzá, értékelj