Kacsamell merlot mártással

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 65 perc tapasztalatot kíván drága
Kacsamell merlot mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg kacsamell
3 dl merlot bor
40 dkg tisztított burgonya
2 db tojás
40 dkg aszalt szilva
1 csipet koriandermag
ízlés szerint bazsalikom
kevés olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

A kacsamelleket megsózzuk, fűszerezzük, és 1-2 napig kevés olajjal érleljük. Serpenyőben félangolosra sütjük, 2/3 ideig a bőrös felén, 1/3 ideig a húsos felén. Így a zsír kisül, amit a hús alól többször leöntünk. Hosszában vékonyan felszeleteljük, és legyezőszerűen

rendezzük a tálra. Az aszalt szilvát megmossuk és kimagozzuk, serpenyőbe tesszük a babérlevéllel, a korianderrel, a cukorral, és felöntjük a borral. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk, míg a bor el nem fogy alóla. A burgonyát megfőzzük, áttörjük, és kevergetve kihűtjük. Hozzákeverjük a sót, a tojássárgáját és a burgonyapelyhet. Körte alakúra formázzuk, és bő olajban kisütjük. Szalmaburgonyát szórunk a tetejébe. Pirított kacsacsontokból rövid kivonatot főzünk, enyhén sózzuk és 2 dl merlot borral a felére beforraljuk. 1 dl kivonatot és 1 dl beforralt bort összeöntünk. Ha nem elég sűrű, kevés burgonyakeményítővel sűrítjük. Ezt a mártást külön adjuk hozzá. (Kalla Kálmán mesterszakács)

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kacsamell merlot mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1215 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kacsamell merlot mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
twitter