Süllő szőlőlevélben

| Süllő szőlőlevélben receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Süllő szőlőlevélben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szőlő
70 dkg süllő
8 dkg vaj
2 dl bor
30 dkg burgonya
20 dkg tejszín
másfél dl halkivonat
ízlés szerint

Elkészítés:

A süllőt kifilézzük, s a filéket személyenként 1-1 darabra vágjuk. A fejet és csontot vízben főzzük lassan és sokáig úgy, hogy körülbelül 1,5 dl sűrűre főtt halkivonatot kapjunk, amit ruhán átszűrünk.

A burgonyából karalábévájóval golyókat vágunk ki és megfőzzük, a szőlőleveleket leforrázzuk, és a sózott halszeleteket belegöngyöljük. Kivajazott edénybe tesszük egymás mellé, borral felöntjük és megpároljuk. A tejszínt felére beforraljuk és hozzáadjuk a halkivonatot. Ha a hal megpuhult, a megmaradt pároló bort leöntjük róla, beforraljuk, és a tejszínes mártáshoz szűrjük, jól összeforraljuk. A szőlőt vajon megmelegítjük és a tányérra rendezzük, a vajjal átforgatott burgonyagolyókkal és a kacsokkal díszítjük. Mártást öntünk a tányérba és erre helyezzük szőlőlevélen a halat. (Kalla Kálmán mesterszakács)

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Süllő szőlőlevélben
4 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3.75)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1292 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Süllő szőlőlevélben
4 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3.75)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
vegetáriánus ételek