Bélszín tornyocska

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Bélszín tornyocska
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg bélszín
4 db körte
1 dl olaj
5 dkg gomba
10 dkg vadrizs
2 db kacsamáj
½ dl oportó bor
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el: a finomra vágott hagymát olajon lepirítjuk, rátesszük a kockákra vágott gombát, kacsamájat, a fűszereket, és rövid ideig pároljuk. Hozzátesszük a főtt vadrizst és a reszelt sajtot.

A bélszínt személyenként 1-1 szeletre vágjuk, kissé megveregetjük, és szögletesre formázzuk. A szeletekre tesszük a kacsamájas rizst, és hengereket formázunk belőle. Megkötözzük zsineggel, hogy ne nyíljanak szét. Sózzuk, borsozzuk, és kevés olajban angolosra sütjük.

Levesszük a zsineget, a két végét egyenesre vágjuk, a rudat ferdén kettévágjuk, majd mindkét darabot a végére állítjuk.

A körtéket meghámozzuk, de a szárait meghagyjuk. Ferde talpat vágunk az aljára, a magházat kifúrjuk. Az oportót felforraljuk, és megpároljuk benne a körtéket. Pár órát a vörösborban hagyjuk, hogy színét, ízét átvegye. Tálalásnál megmelegítjük, és legyezőszerűen bevagdaljuk. Vörösbormártást adunk mellé. (Kalla Kálmán mesterszakács)

Száraz, testes vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Borkereskedő-mártás

Kép nélkül
0.5 dl erőleves
10 dl vörösbor
8 dkg liszt
1 dkg
2 ágacska kakukkfű
1 dkg fekete bors
20 dkg margarin vagy
20 dkg vaj

A gyöngyhagymát meghámozzuk, felvágjuk és vörösborban felforraljuk, majd lassú tűzön a felére befőzzük. Közben a kakukkfüvet és a petrezselyemzöldet megmossuk, finomra vágjuk, és a borsot megtörjük. 1 dkg vajat felforrósítunk, s ebben - állandó keverés mellett - 3 percig pirítjuk a fűszereket. Liszttel meghintjük és barnára pirítjuk. Erőlevessel felengedjük, beletesszük a babérlevelet és 8 percig főzzük. Belekeverjük a vörösbort és a paradicsompürét, megsózzuk, szitán áttörjük és felmelegítjük, de már nem forraljuk fel. A maradék vajat habverővel, apránként hozzákeverjük és előmelegített mártásos csészében azonnal tálaljuk.

Bélszín tornyocska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2026 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Bélszín tornyocska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
google+