Fácánmell grillben sütve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 75 perc tapasztalatot kíván drága
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb fácánmell
20 dkg sült gesztenye
½ dl konyak
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint
ízlés szerint kakukkfű

Elkészítés:

A kicsontozott fácánmelleket lebőrözzük, fűszerezzük és olajban érleljük 3 napig.

Tálalás előtt sózzuk és grill-lapon, faszénparázson vagy serpenyőben hirtelen sütjük. Nem szabad sokáig sütni, nehogy kiszáradjon!

Az átpasszírozott sült gesztenyét összekeverjük a forró burgonyapürével, sózzuk és konyakkal ízesítjük. Ha túl száraz lenne, vajat keverünk még bele.

A fácáncsontokból lepirítás után tömény kivonatot főzünk. A hozzá kínált borból 2 dl-t felére beforralunk és a kettőt összeforralva leszűrjük. Ezt a mártást és a burgonyás gesztenyepürét kínáljuk hozzá. A pürét habzsákból csillagcsővel szépen megformázhatjuk. (Kalla Kálmán mesterszakács receptje)

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Burgonyapüré

Burgonyapüré
80 dkg burgonya
1 dl tejszín
5 dkg vaj
1 dl tej
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint

1. Meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk a burgonyát, s annyi vízben ami éppen ellepi feltesszük főni. Beletesszük a sót, félig lefedjük, puhára főzzük.

2. Ha megfőtt leszűrjük (leve akár levesekhez, akár főzelékekhez jól felhasználható).

3. Még melegen burgonyanyomóval áttörjük. Belekeverjük még forrón a vajat.

4. A tejet és a tejszínt felforrósítjuk, s apránként a burgonyához keverjük. Habosra keverhetjük lyukas fakanállal vagy kézi robotgép habverő betétjével. Ha szükséges utánsózzuk, s őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

Csak frissen jó, tehát azonnal tálaljuk. Ha szeretjük gazdagabban reszelt sajtot is keverhetünk bele, csak arra ügyeljünk, hogy a sajt olvadjon meg.

Fácánmell grillben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1339 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Fácánmell grillben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
recepttár

Kapcsolódó receptek (fácánmell összetevők alapján)