Süllőtekercs jóasszony módra

| Süllőtekercs gombával receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kép nélkül
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
180 dkg süllőfilé
2 dkg
10 dl halalaplé
2 és fél dl száraz fehérbor
50 dkg csiperkegomba
6 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 dkg frissen őrölt fehér bors
2 és fél dl habtejszín

Elkészítés:

A süllőfiléket megsózzuk, feltekerjük, vékony zsineggel átkötjük vagy fogpiszkálóval összetűzzük, majd kivajazott serpenyőbe vagy lapos peremű edénybe tesszük. Ráöntjük a fehérbort és a halalaplevet.

Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.

A halat a főzőléből kiemeljük, majd a levét beforraljuk, így nagyon kellemes ízű kivonatot nyerünk.

Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, kevés vajon aranysárgára pirítjuk, rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzöldjével meghintjük. Erős tűzön, gyakori kevergetés mellett zsírjára pirítjuk, majd felengedjük a megszűrt halkivonattal.

Hozzáadjuk a tejszínt, átforraljuk és kevés liszttel összegyúrt vajjal sűrítjük. Ráöntjük a párolt süllőszeletekre és felforraljuk.

Tálaláskor a süllőszeletekről a zsineget, fogvájót eltávolítjuk.

A filéket 3-4 vékony szeletre vágjuk, a mártással leöntjük és formázott vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Süllőtekercs jóasszony módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1033 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Süllőtekercs jóasszony módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
szólj hozzá, értékelj

Kapcsolódó receptek (süllőfilé összetevők alapján)