Fogasrudacskák badacsonyi borban

| Fogas Orly tésztában receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kép nélkül
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
180 dkg fogasfilé
60 dkg liszt
5 db tojás
2 dkg
7 dl olaj
2 db citrom
50 dkg szőlő
300 dkg burgonya
15 dkg vaj

Elkészítés:

A tojássárgáját 25-30 dkg liszttel, sóval csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a bort, s végül a jó keményre felvert tojáshabot. Óvatosan keverjük a habbal, hogy ne essen össze. A halat megtisztítjuk, kifilézzük, csíkokra vágjuk és besózva rövid ideig állni hagyjuk. Utána először lisztbe, majd a borhabba megforgatjuk és bő forró olajban aranysárgára sütjük. A megtisztított burgonyát egyenletes kockákra vágjuk, megfőzzük, leszűrjük és zöldpetrezselymes vajban átforgatjuk. A szőlőszemeket is átfuttatjuk kevés vajban. Tálalásnál a halrudakat citromkarikával díszítjük, vajas petrezselymes burgonyával és vajon párolt szőlővel körítjük. Külön remoulade mártás adunk mellé.

Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.

Remoulade-mártás

Kép nélkül
5 dl majonéz
1 nagyobb apróra vágott csemegeuborka
1 csapott evőkanál apróra vágott tárkonylevél
1 csokor apróra vágott metélőhagyma
1 csapott evőkanál enyhén csípős mustár
1 dl keményre vert tejszín
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint Worcestershire szósz
ízlés szerint őrölt cayenni bors

A majonézbe óvatosan belekeverjük a többi hozzávalót.

Ízlés szerint kevés porcukorral ízesíthetjük.

Nem hígul fel a majonéz, amennyiben a tejszínt cukor nélkül habbá verjük, s úgy adjuk a mártáshoz.

Jól lehűtve tálaljuk.

Hidegkonyhai készítményekhez, mint: hideg halak, hússaláták, karfiol, spárga, borjúfej saláta, borjúláb, fejes saláta használhatjuk.

Fogasrudacskák badacsonyi borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Fogasrudacskák badacsonyi borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
vegetáriánus ételek

Kapcsolódó receptek (fogasfilé, badacsonyi kéknyelű bor összetevők alapján)