Bismarck-hering kapros mártásban

| Bismarck-hering receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dkg mustármag
2 gramm őrölt bors
2 dl ecet
Marinádhoz:
1 csomó kapor
10 dkg alma
másfél dl víz
másfél dl fehérbor
½ db citrom
Mártáshoz:
5 gramm kristálycukor
5 gramm
2 cl citromlé
2 dl joghurt
1 csomó kapor

Elkészítés:

Az előzőleg kiáztatott heringfiléket egy tálba helyezzük, rátesszük a karikára vágott hagymaszeleteket és leöntjük az ecetből, babérlevélből, borsból és mustármagból készült páclével. Legalább 1 napig állni hagyjuk. A marinádhoz az almát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk, a hagymát felszeleteljük. A bort elkeverjük a vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt almát és hagymát, kaporral és citromhéjjal gazdagon ízesítjük. A pácléből kiszedett heringeket ebbe a marinádba helyezzük és 1 éjszakára benne hagyjuk. A joghurtot, a citromlevet és a sűrített tejet elkeverjük, hozzáadjuk a marinádból kivett, szűrőn átnyomott almadarabokat, és ízlés szerint cukorral és sóval ízesítjük. A marinádból kivesszük a heringeket, ujjnyi vastag darabokra vágjuk és az elkészített mártásba helyezzük. Az egészet megszórjuk kaporral. Köretként sült krumplit, vajat, pirítóst, retket adunk.

Sört kínáljunk mellé.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Bismarck-hering kapros mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1904 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Bismarck-hering kapros mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
cikkek

Kapcsolódó receptek (heringfilé összetevők alapján)