Vörösboros halászlé
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 10 főre
Elkészítés:
A halak vérét tisztításkor gyűjtsük össze.
A halak farkából, fejéből és az apróbb halakból, durvára vágott hagymából a vízzel főzzünk alaplevet.
Szűrjük át és fakanállal nyomkodjuk át a hal- és hagymapépet a szűrőn.
Ezután az alapléhez öntsük hozzá az összegyűjtött vért, sózzuk meg.
Tegyük bele a feldarabolt halat, karikára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, a szárított csöves paprikát, a rózsapaprika felét és 20-25 percig főzzük.
Ekkor öntsük bele a vörösbort, adjuk hozzá a maradék paprikát és még egyszer forraljuk fel.
Könnyű, száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Finomabb lesz, ha a tarhonyát először kevés zsíron, halványsárgára pirítjuk. Szabadtűzön, bográcsban elkészítve még finomabb.