Remoulade-mártás

Remuládmártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl majonéz
1 nagyobb apróra vágott csemegeuborka
1 csapott evőkanál apróra vágott tárkonylevél
1 csokor apróra vágott metélőhagyma
1 csapott evőkanál enyhén csípős mustár
1 dl keményre vert tejszín
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint Worcestershire szósz
ízlés szerint őrölt cayenni bors

Elkészítés:

A majonézbe óvatosan belekeverjük a többi hozzávalót.

Ízlés szerint kevés porcukorral ízesíthetjük.

Nem hígul fel a majonéz, amennyiben a tejszínt cukor nélkül habbá verjük, s úgy adjuk a mártáshoz.

Jól lehűtve tálaljuk.

Hidegkonyhai készítményekhez, mint: hideg halak, hússaláták, karfiol, spárga, borjúfej saláta, borjúláb, fejes saláta használhatjuk.

Az elkészítési idő nem tartalmazza a hűtési időt, mely 1-2 óra vagy akár egy éjszaka is lehet.

Majonéz

Kép nélkül
5 db tojás
4 dl napraforgóolaj vagy
0.5 db leve citrom
1 dkg
1 dkg mustár

A tojások sárgájához hozzáadjuk a sót, a citrom levét, és a mustárt. Állandó keverés mellett, először csepegtetve, majd amikor kezd összeállni, bátrabban, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat. A tojássárgák nagyságától függően, több-kevesebb olajat vesz fel. Amikor lágy vaj keménységű, akkor készen van. Amennyiben a tojás nem akarja "felvenni" az olajat, akkor adjunk hozzá néhány kanál forró vizet vagy néhány kanál bolti majonézt.

Remoulade-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8895 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Remoulade-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

van itthon