Meggyleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, keverőtál, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg meggy
6 gramm szegfűszeg
4 gramm őrölt fahéj
1 dl tej
4 dkg liszt
1 dl vörösbor
4 gramm
1 db citrom
10 dl víz

Elkészítés:

A kimagozott meggyet szegfűszeggel, fahéjjal kevés vízben lassan felforraljuk, majd leszűrjük a levét. A leszűrt meggyet a vízben a cukorral ismét feltesszük főni. Amikor forrni kezd, hozzáöntjük az átszűrt fűszeres levet és a vörösbort. A tejben elkevert liszttel behabarjuk, átforraljuk, citromlével, és ha szükséges, kevés cukorral utánaízesítjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Meggyleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1034 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Meggyleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
szólj hozzá, értékelj