Tagine fűszeres húsgolyóval és csicseriborsóval

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tagine fűszeres húsgolyóval és csicseriborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 doboz konzerv száraz csicseriborsó
1 evőkanál pirított mandula
1 evőkanál mazsola
1 kisebb reszelt vöröshagyma
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 kiskanál finomra vágott koriander
5 dkg vaj
1 teáskanál őrölt fahéj
3 és fél dl húsleves
vagy
3 és fél dl víz
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

1. A darált húst alaposan összegyúrjuk a reszelt hagymával, fűszerekkel, petrezselyemmel, korianderrel. Diónyi gombócokat formálunk belőle.

2. A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gyömbért, fahéjat, római köményt. Felöntjük vízzel vagy húslevessel, sózzuk, borsozzuk.

3. Beletesszük a húsgolyókat, és fedő alatt közepes lángon kb. 25 perc alatt teljesen puhára főzzük.

4. Hozzáadjuk a csicseriborsót. Tálaláskor beáztatott mazsolát és durvára vágott mandulát szórunk rá. Magában, marokkói kenyérrel vagy kuszkusszal tálaljuk.

A tagine (tajine, tadzsin, tazsin) észak-afrikai édes-pikáns, fűszeres húsos vagy zöldséges ragu, amelybe a hús mellé gyakran kerül aszalt gyümölcs is.
A tagine receptek arról a különleges, csúcsos fedelű agyagedényről kapták a nevüket, amelyben a húst, halat vagy zöldséget lassú tűzön, fűszeres szaftban puhára párolják. A tagine-edényt eredetileg valószínűleg árpa és búza pirítására használták, ebből vált lassan főzőedénnyé, majd az elnevezés áthelyeződött a különleges párolási módra, illetve magára az ételre.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Tagine fűszeres húsgolyóval és csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2155 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Tagine fűszeres húsgolyóval és csicseriborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!