Saláta a tenger gyümölcseiből

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Saláta a tenger gyümölcseiből
Adag: 8-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kékkagyló
50 dkg garnélarák
50 dkg fiatal polip
50 dkg kalamári
Salátaöntethez:
4 gerezd fokhagyma
8 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A kétféle kagylót 60 percre hideg vízbe áztatjuk. A megtisztított bébipolipot és kalmárt nagy fazékba tesszük. Felöntjük 3 liter vízzel, 1 evőkanál sót szórunk bele és felforraljuk. Nagy lángon 40-50 percig főzzük, amíg megpuhul. A vízben hagyjuk kihűlni. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. A kalmárt 5-6 mm vastag gyűrűkre vágjuk és salátástálba tesszük. Fazékban felforralunk másfél liter vizet, 1 evőkanál sóval, és beletesszük a rákot. 2 percig főzzük. Leszűrjük és kihűtjük. A páncéljától megszabadítjuk, majd a rákhúst a salátástálba tesszük.

3. A kagylókat erős kefével megtisztítjuk, a bajuszokat eltávolítjuk. Nagy serpenyőbe tesszük, hozzáadunk 2 kanál olajat és közepes lángon addig pároljuk, amíg a kagylók héja ki nem nyílik. (Amelyik nem nyílik ki, az feltétlenül kidobandó!) A kagylókat kiszedjük a héjukból és a salátástálba tesszük.

4. A maradék olajat kikeverjük a citromlével. Zúzott fokhagymával, darált cseresznyepaprikával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.

5. Az öntethez az olajat kikeverjük az ecettel, sóval és borssal fűszerezzük. A salátát leöntjük a dresszinggel. Legalább 30 percet érleljük.

Finomabb lesz, ha a tengergyümölcseit erős marhahúslevesben főzzük vagy a főzőlébe a só mellett petrezselyemgyökeret és fehérbort vagy citromlét is teszünk.
Saláta a tenger gyümölcseiből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1564 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Saláta a tenger gyümölcseiből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj