Ropogós gombakosár

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ropogós gombakosár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg erdei gomba
1 db alma
1 fej hagyma
½ csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk. Beletesszük a kockára vágott hagymát és a megtisztított, feldarabolt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, és gyakran kevergetve, körülbelül 10 perc alatt megpároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk. Félretesszük.

2. Vékonyan kiolajozunk egy süteményformát. Kibéleljük egy palacsintával és 200 fokos sütőben ropogósra sütjük (5-8 perc). Kivesszük, félretesszük és a többi palacsintát is ugyanúgy megpirítjuk.

3. Az így kialakult ropogós tésztakosarakat megtöltjük a gombával. Almacikkekkel körítjük.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Palacsinta alaprecept

Palacsinta alaprecept
3 db tojás
15 dkg liszt
3.7 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.

Ropogós gombakosár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1608 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Ropogós gombakosár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
vegetáriánus ételek