Kukoricapalacsinta spenóttal töltve

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Kukoricapalacsinta spenóttal töltve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg kukoricaliszt
35 dkg friss spenót
25 dkg tehéntúró
8 evőkanál olaj
2 db hegyes erős paprika
25 dkg zsíros sajt
6 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint Tabasco-szósz

Elkészítés:

1. A kukoricalisztet tálba tesszük fél teáskanál sóval együtt. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk 4 tojást. Annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen (2-2,5 dl).

2. A masszából megforrósított olajon vastag palacsintákat sütünk. Melegen tartjuk.

3. A megtisztított hegyes erős paprikát feldaraboljuk, kevés olajjal és 1 teáskanál vízzel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a megtisztított spenótot és megint összeturmixoljuk. Tálba tesszük, beletesszük a tehéntúrót, a maradék tojást és a reszelt sajt felét. Sóval, borssal, darált cseresznyepaprikával ízesítjük.

4. A kukoricapalacsintákat megtöltjük a túrós-spenótos töltelékkel és feltekerjük. Kivajazott tepsibe helyezzük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk a csípős mártással és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kukoricapalacsinta spenóttal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 940 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kukoricapalacsinta spenóttal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
cikkek