Kukoricapalacsinta spenóttal töltve



Elkészítés:
1. A kukoricalisztet tálba tesszük fél teáskanál sóval együtt. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk 4 tojást. Annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen (2-2,5 dl).
2. A masszából megforrósított olajon vastag palacsintákat sütünk. Melegen tartjuk.
3. A megtisztított hegyes erős paprikát feldaraboljuk, kevés olajjal és 1 teáskanál vízzel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a megtisztított spenótot és megint összeturmixoljuk. Tálba tesszük, beletesszük a tehéntúrót, a maradék tojást és a reszelt sajt felét. Sóval, borssal, darált cseresznyepaprikával ízesítjük.
4. A kukoricapalacsintákat megtöltjük a túrós-spenótos töltelékkel és feltekerjük. Kivajazott tepsibe helyezzük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk a csípős mártással és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Forrón tálaljuk.