Furmintmártás

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 gramm kristálycukor
25 dkg szőlő
25 dkg alma
5 dkg liszt
15 dkg vaj
1 dkg
6 gramm ételízesítő
4 dl tejszín

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, az ételízesítőt, elkeverjük és jól átforrósítjuk. A forró vajas lisztkeveréket felöntjük hideg tokaji borral. Csomómentesre keverjük és felforraljuk, majd megsózzuk. Beletesszük a meghámozott, karalábévájóval kivágott almát, valamint a kocsányáról leszedett (lehetőleg furmint-) szőlőszemeket is. Egy csipet cukrot is teszünk bele. Végül hozzákeverjük a tejszínt. Még egyszer átforraljuk. Ha sűrű lenne, egy kevés borral, vagy ha halhoz készítjük a mártást, akkor egy kevés halfőzőlével hígítjuk. A mártást főtt, roston sült halakhoz, csirkemellhez, borjúérmékhez kínáljuk.

Furmintmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1264 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Furmintmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
könyvek

Kapcsolódó receptek (tokaji furmint bor összetevők alapján)