Borkereskedő-mártás

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, kés, serpenyő, szita, tűzhely
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ dl erőleves
10 dl vörösbor
8 dkg liszt
1 dkg
2 ágacska kakukkfű
1 dkg fekete bors
20 dkg margarin
vagy
20 dkg vaj

Elkészítés:

A gyöngyhagymát meghámozzuk, felvágjuk és vörösborban felforraljuk, majd lassú tűzön a felére befőzzük. Közben a kakukkfüvet és a petrezselyemzöldet megmossuk, finomra vágjuk, és a borsot megtörjük. 1 dkg vajat felforrósítunk, s ebben - állandó keverés mellett - 3 percig pirítjuk a fűszereket. Liszttel meghintjük és barnára pirítjuk. Erőlevessel felengedjük, beletesszük a babérlevelet és 8 percig főzzük. Belekeverjük a vörösbort és a paradicsompürét, megsózzuk, szitán áttörjük és felmelegítjük, de már nem forraljuk fel. A maradék vajat habverővel, apránként hozzákeverjük és előmelegített mártásos csészében azonnal tálaljuk.

Főtt vagy párolt halhoz, sült húshoz ajánljuk.

Erőleves

Kép nélkül
20 dkg marhacsont
4 db tojás
15 dl víz
3 db darabolt sárgarépa
1 db darabolt zeller
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál paradicsompüré
ízlés szerint törött bors
ízlés szerint
ízlés szerint gyömbérpor
ízlés szerint őrölt szerecsendió

A húst finomra daráljuk, majd összegyúrjuk a tojásfehérjékkel és a paradicsompürével. Felengedjük hideg vízzel.

Állandó keverés mellett felforraljuk, mert különben a tojásfehérje lerakódik a fazék aljára, és így a leves ehetetlenné válik.

Amikor a leves felforrt, beletesszük a kettőbe vágott vöröshagymát, a zellert, a fokhagymát, a sárgarépát és a csontot.

Megsózzuk, megborsozzuk, gyömbér- és szerecsendió-őrleménnyel ízesítjük.

Takaréklángon, nagyon lassan 120 percen át forraljuk.

Leszűrjük, és 1-1 tojássárgára öntve, csészékben tálaljuk.

Borkereskedő-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1307 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Borkereskedő-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
most van szezonja