Guacamole
Avokádókrém
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. Az avokádót félbevágjuk, puha belsejét kanállal kikaparjuk. Villával összetörjük.
2. Kis tálba tesszük, majd összekeverjük a citromlével és a sóval.
3. Hozzáadjuk a felaprított zöldhagymát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paradicsomot és csípős paprikát. Jól összekeverjük és azonnal fogyasztjuk.
Kukoricachipset mártogatunk bele.
Az avokádó sütés-főzés hatására megkeseredik. Felvágva szabad levegőn megfeketedik, ez az élvezeti értékét nem érinti, és citromlé hozzáadásával elkerülhető.
Hideg fehér sülthúsokhoz, halakhoz, tenger gyümölcseihez, hidegkonyhai készítményekhez jól illik. Kitűnő szendvics kenőkrém.