Padlizsánkrém

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsánkrém
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tahina
2 nagyobb padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál víz
½ csokor apróra vágott petrezselyem
1 db apróra vágott fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
2 db citrom leve
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt villával több helyütt megszurkáljuk és 200 C fokos sütőben körülbelül 60 percig sütjük.

2. Kihűlve félbevágjuk, a megsült, puha belsejét kanállal kikaparjuk. Villával vagy burgonyanyomóval összetörjük.

3. Kis tálban összekeverjük a szezámkrémet a vízzel, a citromlével és a sóval.

4. A padlizsánt nagy tálba tesszük, majd összekeverjük a krémmel és a zúzott fokhagymával.

5. Műanyag fóliával lefedve 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek.

Frissen vágott petrezselyemmel, felaprított csípős paprikával megszórjuk. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

A feldarabolt besózott padlizsánt hagyjuk állni fél-egy órát, hogy a só kioldja belőle a keserű anyagokat. Legjobb ha egy szűrőbe tesszük, így a keserű lé azonnal lecsorog róla. Utána folyóvíz alatt mossuk le, s papírtörlővel töröljük szárazra.
Padlizsánkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1949 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Padlizsánkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
facebook