Padlizsánkrém
Elkészítési idő:
120 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A padlizsánt villával több helyütt megszurkáljuk és 200 C fokos sütőben körülbelül 60 percig sütjük.
2. Kihűlve félbevágjuk, a megsült, puha belsejét kanállal kikaparjuk. Villával vagy burgonyanyomóval összetörjük.
3. Kis tálban összekeverjük a szezámkrémet a vízzel, a citromlével és a sóval.
4. A padlizsánt nagy tálba tesszük, majd összekeverjük a krémmel és a zúzott fokhagymával.
5. Műanyag fóliával lefedve 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek.
Frissen vágott petrezselyemmel, felaprított csípős paprikával megszórjuk. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
A feldarabolt besózott padlizsánt hagyjuk állni fél-egy órát, hogy a só kioldja belőle a keserű anyagokat. Legjobb ha egy szűrőbe tesszük, így a keserű lé azonnal lecsorog róla. Utána folyóvíz alatt mossuk le, s papírtörlővel töröljük szárazra.